Wednesday the 22nd - - PIBO TONGEREN

PIBO staat voor PROVINCIAAL INSTITUUT voor BIOTECHNISCH ONDERWIJS.

"Provinciaal" wil zeggen dat het Provinciebestuur van Limburg ervoor zorgt dat onze gebouwen altijd prima onderhouden worden, dat we kunnen beschikken over de meest moderne leermiddelen en machines en dat de omgeving proper en vooral aangenaam is om te leven.

Biotechnologie is dé wetenschap van de toekomst.  We bestuderen hierin hoe de levensprocessen verlopen en hoe we deze best kunnen beïnvloeden.  Het onderwijs in het PIBO richt zich dan ook tot jongeren die zich interesseren voor natuur en milieu en/of die aanleg hebben voor de studie van de wetenschappen.

In PIBO kan je studeren op 3 niveaus:

  • De studierichting Biotechnische Wetenschappen bereidt je voor op hoger onderwijs
  • In de richting Plant-, Dier- en Milieutechnieken leer je alles over planten, dieren en milieu.  Uit het keuzegedeelte selecteer je een pakketje Dier of Plant.
  • De Beroepsafdeling Plant, Dier en Milieu volg je wanneer studeren uit boeken niet je sterkste kant is, maar wanneer je toch geïnteresseerd bent in alles wat groeit en bloeit.  Ook in deze richting kan je, via het keuzegedeelte, kiezen voor een pakket Dier of Plant.
  • De derde graad bereidt je, vanuit een aantal keuzemogelijkheden, voor op een vervolgopleiding of op de arbeidsmarkt. De richting Natuur- en Landschapsbeheerstechnieken is er speciaal voor alle jongeren die vooral geïnteresseerd zijn in natuurbeheer en milieu.
  • Het 7de specialisatiejaar Land- en Tuinbouwmechanisatie legt de klemtoon op bedrijfsbeheer en mechanisatie.

Een bezoek aan het Pibo kan je overtuigen van interessante studiemogelijkheden met wellicht voor velen ongekende beroepsuitwegen ook buiten de land- en tuinbouw.

BartBisschops

B. Bisschops
directeur